Συστήματα Εξωτερικής θερμοπρόσοψης
Συστήματα Εξωτερικής θερμοπρόσοψης

Συστήματα Εξωτερικής θερμοπρόσοψης

105974

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗΣ ΑΠΟ 10 Ευρώ / m2!!!!

Το σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης αποτελεί τον πλέον σύγχρονο τρόπο θερμομόνωσης κτιρίων. Βασίζεται στην εξωτερική τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών (διάστασης συνήθως 1,00mx0,60m) λευκής διογκωμένης πολυστερίνης, γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης και (πιο σπάνια πλέον) εξηλασμένης πολυστερίνης. Οι θερμομονωτικές πλάκες συγκολλούνται στην τοιχοποιία με ειδικά πιστοποιημένα κονιάματα και με τη χρήση βυσμάτων ασφαλείας.

Περιγραφή

Οι θερμομονωτικές πλάκες από διογκωμένη πολυστερίνη παρέχουν άριστη θερμομόνωση (ενδεικτικά λ=0,036 W/m*K για λευκή και λ=0,032 W/m*K για γραφιτούχο πολυστερίνη, υψηλού επιπέδου διαπνοή του κτιρίου, εξαιρετική αντοχή σε καταπονήσεις και ακραίες καιρικές συνθήκες με πολύ υψηλές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και σταθερότητα για πολλές δεκαετίες. Τα συνήθη πάχη των θερμομονωτικών πλακών είναι 3,4,5,7,10cm.



Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του συστήματος θερμοπρόσοψης είναι ινοπλισμένες, τσιμεντοειδούς βάσης, με ιδιαίτερα υψηλή πρόσφυση και συγκόλληση για μέγιστη ασφάλεια. Η ίδια κόλλα χρησιμοποιείται και για την επικάλυψη των θερμομονωτικών πλακών με τη χρήση ειδικού πιστοποιημένου υαλοπλέγματος ανθεκτικού στα αλκάλια και στην υγρασία άνω των 160gr/m2.



Σαν τελική στρώση χρησιμοποιούνται οργανικοί χρωματισμένοι ελαστικοί σοβάδες (1000 αποχρώσεις) ακρυλικής βάσης με πολύ υψηλές αντοχές σε ρωγμές, υγρασία, ρύπους και μύκητες. Επιτρέπουν τη διαπνοή των δομικών στοιχείων και είναι ιδανικοί ως τελική κάλυψη στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Διατίθενται σε διάφορες κοκκομετρίες με κύριες τις 0,8mm, 1,0mm, 1,5mm.



Για την τοποθέτηση ενός συστήματος θερμοπρόσοψης, υπάρχουν και κάποια άλλα υλικά (παρελκόμενα) όπως αστάρι προετοιμασίας της προς θερμομόνωση επιφάνειας, γωνιόκρανα με υαλόπλεγμα, νεροσταλλάκτης με υαλόπλεγμα, βύσματα ασφαλείας, των οποίων το κόστος είναι πολύ μικρό αλλά η χρήση τους κρίνεται άκρως απαραίτητη.



Το ενδεικτικό κόστος των υλικών για την τοποθέτηση ενός συστήματος θερμοπρόσοψης ποικίλει από 10 έως 15 Ευρώ το τετραγωνικό, ενώ το συνολικό κόστος συμπεριλαμβανομένης της εργασίας και των υλικών ποικίλει από 28 – 38 Ευρώ.



Η εταιρία Ραφτόπουλος προμηθεύει ένα τεράστιο φάσμα δομικών βαρέων διατομών στην κατασκευαστική βιομηχανία σε όλη τη Ελλάδα όπως Κοιλοδοκούς, Στραντζαριστά, Λαμαρίνες, Αλουμίνια, Πάνελ Πολυουρεθάνης (κεραμίδι, τραπεζοειδές και πλαγιοκάλυψης), Πολυκαρβονικά, Γυψοσανίδες.

Λεπτομέρειες προϊόντος

Αξιολογήσεις (0)

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις