Πολυστερίνες

105487

Η πολυστερίνη αποτελεί το κορυφαίο υλικό θερμομόνωσης στις δομικές κατασκευές. Διατίθεται σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων και σε διάφορα πάχη.

Περιγραφή

Πολυστερίνες

Η τεχνολογία στο τομέα των υλικών θερμομόνωσης παρουσιάζει μια ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία έτη και συνεχώς καινούργια υλικά παρουσιάζουν όλο και καλύτερους συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας, υδατοαπορρόφησης κτλ. Ο παραδοσιακός διαχωρισμός της πολυστερίνης είναι  Διογκωμένη(EPS) και Εξηλασμένη(XPS). Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι γνωστή στο ευρύ κοινό σαν φελιζόλ, από την εταιρεία φελιζόλ που ήταν πρωτοπόρος στο κλάδο. Η εξηλασμένη πολυστερίνη έγινε περισσότερο γνωστή στην Ελλάδα από την εταιρεία DOW, γι’ αυτό και κάποιοι σήμερα αποκαλούν την εξηλασμένη πολυστερίνη «DOW». Η πρώτη ύλη και για τις δύο κατηγορίες παράγεται από το πετρέλαιο αλλά διαφέρει ο τρόπος παραγωγής τους. Η μεν διογκωμένη πολυστερίνη αποτελείται από πλαστικούς κόκκους (θερμοπλαστικές κυψελίδες) οι οποίες κολλούν μεταξύ τους σε συνθήκες υψηλής πίεσης ατμού, η δε εξηλασμένη πολυστερίνη παράγεται με τη διαδικασία της εξήλασης (πολυμερισμός της θερμοπλαστικής πολυστερίνης).

Η εταιρεία μας συνεργάζεται με τις βιομηχανίες DOW, FIBRAN και FIBROTERMICA για τις πολυστερίνες. Σε συνεργασία με τη WEBER, παρέχουμε ολοκληρωμένο πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμοπρόσοψης.

Οι διαστάσεις των πολυστερίνων είναι 2500x600x30mm και 2500x600x50 mm. Η εξηλασμένη πολυστερίνη διατίθεται σε λεία και σαγρέ για χρήση σε επαφή με σκυρόδεμα.


Η εταιρία Ραφτόπουλος προμηθεύει ένα τεράστιο φάσμα δομικών βαρέων διατομών στην κατασκευαστική βιομηχανία σε όλη τη Ελλάδα όπως Κοιλοδοκούς, Στραντζαριστά, Λαμαρίνες, Αλουμίνια, Πάνελ Πολυουρεθάνης (κεραμίδι, τραπεζοειδές και πλαγιοκάλυψης), Πολυκαρβονικά, Γυψοσανίδες.



 

Λεπτομέρειες προϊόντος

Αξιολογήσεις (0)

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις